Pieternel Elsen

Pieternel Elsen

Pieternel Elsen (1969) is jong begonnen met tekenen en schilderen. Al snel begon zij zich de anatomie van allerlei dieren zich eigen te maken. Hierdoor schildert zij veelal haar dieren uit het hoofd op het doek. Haar gedachten over dieren worden op het doek vertaald. Hoe zien wij ze… kracht, trots, humor, schoonheid en karakter.

De schoonheid en beweging van dieren worden telkens in een andere emotie verwerkt en dat uit zich in haar schilderijen die een expressionistisch realistische stijl hebben.

Met de spatel wordt de verf laag over laag aangebracht net zo lang totdat het tafereel zichtbaar wordt. Het spel van kleur, die vaak sober en kalkachtig overkomt, en beweging ontstaat tijdens het schilderen en dagen elkaar uit om te zoeken naar evenwicht of tegenwicht.

Alles begint met een indruk, een emotie die met liefde en inleving weergegeven wordt. De krachtige en sierlijke beweging van een paard; hoe dieren naar je kunnen kijken, karakter.

Dit laat een beeld achter wat Pieternel enorm inspireert en waar zij iets mee moet doen. In de meeste werken die Pieternel maakt beleeft de kijker de dierenwereld van dichtbij.

De beelden zijn als het ware uitvergroot zodat sommige details heel duidelijk zijn en andere weer verdwijnen in vorm en beweging. Zo herkenbare karakteristieke bewegingen en vormen van dieren om ons heen, paarden, landleven, onze huisdieren, Europese Wildlife en de Afrikaanse Wildlife.

Het werk van Pieternel vindt zich inmiddels een weg naar het buitenland en de schilderijen van Pieternel zijn vaak te zien op exclusieve paardenevenementen, beurzen, fairs, jachtfairs en lifestyle beurzen.

Pieternel geeft workshops en werkt autonoom maar ook in opdracht maakt zij schilderijen van uw eigen dier op het doek. Wilt u werk in opdracht laten maken dan kunt u hiervoor vrijblijvend een afspraak maken en wilt u de schilderijen komen bekijken dan bent u op afspraak altijd van harte welkom in haar atelier.

Meer weten over Pieternel, kijk op

Pieternel.info

Pieternel Elsen