Ontdek de schatten van de Meije, de Schattentour 2018

Schattentour 2018

Voel je het voorjaar kriebelen?
Fiets dan mee met de

“Schattentour 2018 van de Meije”

26 mei  van 11.00 – 16.00 (lengte tocht circa 12 km.)

Startpunt : parkeerplaats Natuurmonumenten kruising Bosweg en Meije.

Letop de gele bloemetjes linten bij de deelnemende boerderijen / huisen !

Naast de hieronder genoemde nummers hanger er ook op diverse andere adressen langs de Meije: GELE BLOEMETJES LINT, ook deze adressen hebben leuke brocante, “oude meuk” en garage sale op 26 mei,  kijk en koop uw schat van de dag.

Wie eerst een stukje wil wandelen:

Loop dan even via de Bosweg, bij ingang Lusthof de Haeck,

11.15 uur start daar een rondleiding met de gids, opgeven bij: Rebecca de Boer van Buitenplaats De Blauwe Meije tel. 06-20825662

Bij de kruising, links  op Bosweg 17 is de eerste schat te vinden:

Het Trekkermuseum van Jits Colje met  meer dan 50 oldtimer trekkers! Oude techniek prachtig opgepoetst en functioneel. Jits verteld graag over zijn verzameling.

Daarna fietst u verder langs het riviertje de Meije en kunt bij de volgende “Schatten” binnen gaan en rondsnuffelen:

Meije 211 links: De Meijetuin met een expositie van schilderijen, verkoop van leuke spulletjes en voor de lekkere trek: Koffie/thee met eigengemaakte taart.

Meije 196 links: Aafke Spek met haar Winkeltje. “van alles en nog wat”
Oude koektrommels,kleding en brik a brac voor kleine prijsjes 😉 ten gunste van goede doelen.

Voorbij de bebouwing links liggen de Meije blauwgraslanden.

Stap even af en neem een kijkje in dit unieke, nooit bemeste grasland met veel bijzonder plantensoorten,orchideeën en gentianen bloeien hier in mei.

Op de splitsing van Zegveld/de Meije op  ziet u rechts
Meije 300 Buitenplaats De Blauwe Meije van Rebecca en Juerd met kunst verkoop exposities, een unieke beeldentuin, in de galerie draait een film over het leven in de Meije. Op het terras aan het water is het heerlijk genieten van een drankje, diverse home made taarten en/of een lunch/brunch met streekeigen producten.

Links Meije 153: Joop van Vliet met zijn streekmuseum van oude agrarische spullen,maar ook een unieke verzameling emaillen keuken gerei,zeker de moeite van het bezoeken waard!

Op de hoek met de Hazekade vindt u Cafe de Halve Maan met daarnaast de RK  kerk uit 1873. Achter de kerk staat een fraai net gerestaureerd Mariakapelletje.

Rechts Meije 190: Kijk eens naar de monumentale watertoren, Pietje Potlood genaamd. Deze watertoren komt te koop omdat de waterdruk tegenwoordig elders geregeld wordt in de Meije. Voor recreatieve initiatieven wellicht een mooi object.

Links Meije 97a:  Anneke vd Putten met meubels en kleingoed uit oma’s  tijd. Anneke heeft ook een antiek winkel in Woerden. Zoekt u iets? vraag het haar.

Rechts van de weg bij Meije 62. ligt de mooie Groentetuin (onbespoten!) van Arie Hirsman. Altijd smakelijke groenten van de vruchtbare grond langs de Meije.

Rechts Meije 28: Marijke en Hans Verspoor met brocante,curiosa, home made jams, houten meubels en accessoires van de Timmereije.

U bent nu aan het eind van de Schattentocht.

U kunt terugfietsen of de weg vervolgen richting Bodegraven links of rechts rondom de Nieuwkoops Plassen.

De Meije bevat nog veel meer “Schatten”;

prachtige oude boerderijen en fraaie doorkijkjes naar het riviertje Meije en vergezichten van het authentieke veenweide landschap.  De Haagse oude meesters ontdekten de mooiste lichtval en kleuren hier in de Gouden eeuw.

Alle deelnemende bewoners zien uit naar uw komst!

PDF met adressen en kaart down-loaden

Contactpersonen:

Corina van Arnhem     De Meije tuin                                     06-12266323.
Rebecca de Boer          Buitenplaats De Blauwe Meije   06-20825662.

De organisatie van de tour is niet aansprakelijk voor verkeerde publicaties en/of verlies/schade.