Montfoorts Kunstenaars Collectief

Het Montfoorts Kunstenaars Collectief (MKC)

Het Montfoorts Kunstenaars Collectief is in 1989 opgericht door enkele leerlingen van de Utrechtse beeldhouwer Jan van Luijn. Zij wilden na de Utrechtse Academie Artibus met elkaar door gaan.
Initiatiefnemer was de in Montfoort wonende Hans Kuntz. Die de gemeente bereid vond een oud schoolgebouw ter beschikking te stellen als atelierruimte. Doel was elkaar te kunnen blijven ontmoeten. Elkaar te inspireren en vooral het vak van beeldhouwen onder de bezielende leiding van Jan van Luijn verder te leren beheersen. Men wilde elkaar en nieuwe leden de ruimte bieden voor het ontwikkelen van een eigen beroepspraktijk of voor het uitoefenen van amateurkunst.

Wij hebben het kunstenaars collectief uitgenodigd om onze beeldentuin van mooie
beelden te voorzien en dat doen ze.  De hout blokken die we voor de openhaard gebruiken dienen voor deze expositie als prachtige nartuurlijke sokkels.
Met o.a.

Marcel Wammes

Marcel Wammes

Met als achtergrond grafisch en industrieel design ligt mijn passie in grafische kunst, tekenen, schetsen, schilderen en fotografie.

Maar ook zeker in 3d zoals beeldhouwen en in ruimtelijke objecten als meubels en interieur- design voor binnen en buiten.

 

Website: Marcel Wammes

Maarten Schepers

Maarten Schepers

”Hout is voor mij een van de materialen waarin ik ruim 30 jaar geleden mijn ontdekkingsreis in het vormgeven ben begonnen.
Het werken met hout trekt mij aan, omdat het zowel een fysieke als een mentale bezigheid is. Het laat nog genoeg ruimte over om je gedachten af te laten dwalen, dat maakt dat het ook zo ontspannend werkt.

Website: Maarten Schepers

Pieter van der Wildt

Met als achtergrond een opleiding professionele fotografie en grafische vormgeving, heb ik mijzelf als autodidact de kunst van het beeldhouwen eigen gemaakt. Ik werk hoofdzakelijk in abstracte vormen, zoals wij die in de natuur om ons heen kunnen vinden.

Website: Pieter van der Wildt

Pieter van der Wildt-Pink Wave-01

Buitenplaats De Blauwe Meije  – Meije 300 – 3474 MD – Zegveld (Ut) – 0172-685438 / 06-20825662 –  info@deblauwemeije.nl