Blog 5 jaar Buitenplaats De Blauwe Meije

Buitenplaats De Blauwe Meije bijna 5 jaar een bijzondere plek

De liefde voor het landschap en onze plek aan het water waar wij wonen en werken is uniek.  De opzet en ontwikkeling van deze kleinschalige streekeigen onderneming is een lange weg met veel hobbels en kuilen.

In het 3e seizoen vanaf 2010, die De Blauwe Meije “open” mag zijn voor passanten en groepen werden wij voor de 2e keer stil gezet.  nu gedeeltelijk, alleen het weekend open. Het lijkt wel op het programma van : “ik vertrek” maar dan nog erger.
Inmiddels komt onze situatie verder ….. en o.a. echte (en import) Meijenaren ondersteunen ons, waarbij vele gasten er nog een schepje bovenop doen.
B&B Gast Ali in het AD

We hebben een lang, heerlijk zomerseizoen achter ons met bezoekers uit alle windstreken.

Zelfs op de natuurwerkdag 2 november j.l. waar vrijwilligers ons hielpen in de tuin met het knotten van de wilgen. Zaten we heerlijk buiten aan de lange tafel in de zon te genieten van de warme appeltaart net uit de oven, gemaakt met ons eigen appels en eieren.

We hebben veel mensen ontvangen die oprecht verbaasd zijn over de rust van de locatie met de wisselende kunst in galerie en tuin.
Bijzondere exposities van internationaal bekende kunstenaars zoals Rob Scholte, Pieter Adriaans en vele anderen.
We bouwen met heerlijke producten.
Het water en de doorgang in het Groene Hart is een gezamenlijk project met De Blauwe Meije welke nu verschillende sloepen,- en kanoroutes heeft ontwikkeld met trailer helling en passanten steigers.De opening van de trailerhelling in de Leidsche vaart Zonder Europese Leader subsidie zou dit niet mogelijk zijn.
Wij danken in het bijzonder de ondernemers in de omgeving die openingen van de steigers en helling bij o.a. de Kaag en Woubrugge mogelijk gemaakt hebben.
Bijzondere dank aan: Royal Shipyard van Lent, Evenementen locatie de Dijk en vele anderen. Mooi om voortgang te boeken vanuit initiatieven van De Blauwe Meije.
Ingang gezet voor iedereen die hier gebruik van maakt en profijt heeft bij de ontwikkeling van de recreatie in het Groene Hart. Het Hollandia netwerk van recreatieve ondernemers is mede onderdeel geweest tijdens 1 van de events. Bekendheid van het project is hiermee een feit.
Film van de opening op de Kaag is een prima document. Gemaakt door Jan Kooijman van Groene Hart Kloppend Hart. Hij maakt daar altijd iets bijzonders van.
Onze stagier Marijn is op het openingsevenement geslaagd voor zijn examen. Hij heeft met veel plezier ons geholpen en met succes zijn opleiding aan het Crea college van Utrecht afgerond.  Natuurlijk doen we onze uiterste best dat iedereen zich thuis voelt in De Blauwe Meije.
Wij zien uit naar vele prettige samenwerkingen. Dit jaar waren er voor het eerst SUP (stand up peddeling). SUPpen op de MeijeEen geweldig leuke groep, die op een rustige manier de wateren verkend, naast de kano’s en de sloepjes zijn dit mooie ontwikkelingen. Ook de cheqong weekeinden werden gewaardeerd, heerlijk buiten lunchen en bijpraten met de cursisten geeft een goede, bijzondere sfeer. We hebben als ambassadeur van het Groene Hart een film mogen maken (Leader project) en zijn heel blij met het resultaat. Hieruit blijkt dat ons concept werkt. Er zijn steeds meer mensen die ons helpen. Op dit moment wordt er een film gemaakt over ons als mensen met een passie. De passie voor het landelijke leven in De Blauwe Meije met steeds weer nieuwe lekkernijen uit eigen tuin. Gastvrij voor ieder die dat wil mee beleven. Steeds meer mensen komen terug, ons rustpunt is ook hun rustpunt. Soms met familie, dan met vrienden en vervolgens met kennissen en buren. Heel fijn om dit mee te maken. BBC jeugd journaalZelf een Team van het BBC Jeugdjournaal weten ons te vinden, ze vinden het geweldig.
Het contact is zeer waardevol en belangrijk om even tijd vrij te maken voor een gesprek. Vrienden van De Blauwe Meije ondersteunen ons en maken ons leven mooier.
Met streekeigen organisaties gaan wij in 2015 volhardend verder. Nieuwe plannen ontstaan en wij hopen op een boeiend vervolg.
Met een aantal ondernemer uit  Zegveld en de Meije hebben we (realiseer ik mij nu) al weer 4 jaar geleden een ondernemersvereniging op gezet, waar ik de voorzitters hamer mag hanteren. Inmiddels heeft de Rabobank als bank midden in de samenleving een plek in de ledenraad vacant, hiervoor heb ik mij verkiesbaar gesteld in 2015.
Het vertrouwen in de ambities van ons, mede als onderneming worden ondersteund. Kortom de eerste 5 jaar zijn zo om en ondanks tegenwerking gaan wij samen door om: Buitenplaats De Blauwe Meije op de kaart te zetten als heerlijk rustpunt in het Groene Hart!