Annemiek Visser

De Woerdense kunstschilder Annemiek Visser nam al op jonge leeftijd de penselen ter hand en schildert bijna 35 jaar zeer actief naast haar baan in de zorg en welzijn sector. Ze volgde schilderlessen bij de bekende Woerdense kunstenaar Henk Schippers. Later waren onder meer Jan Vermaat en Peter Kempeneers bij De Schilderclub Woerden haar begeleiders.

Haar stijl is ‘veelzijdig, divers en kleurrijk‘. Ze houdt van magisch surrealistische kunst en dat is terug te zien in haar werk. Hetgeen de bezoeker nu te zien krijgt, is een serie schilderijen waarin vrouwen, maskers, dieren en andere wonderlijke figuren te zien zijn.
Ook al is het thema ‘vrouwen en dieren’ eenduidig, dat is het in de uitwerking van de schilderijen niet. “Met dit thema kun je veel kanten op”, zo zegt zij. “En dat is fijn, want dat betekent dat er telkens weer iets nieuws kan ontstaan. Zo kan ik mijn creativiteit goed kwijt en wordt het niet saai!
In het verlengde van haar kunstenaarschap heeft ze in 2017 het initiatief genomen om ‘KUNSTaandenRIJN op te richten. Deze stichting biedt beeldend kunstenaars in Woerden en omgeving een podium om zichzelf en hun werk te laten zien.
Meer info over Annemiek, klik hier