Rebecca de Boer enO.C.Hooymeijer Gids voor Niet bestaande Vogels van Europa

Nieuwe datum volgt.., Lezing uit de nieuwe gids van NIET-bestaande Vogels in Europa

Wanneer:
5 april, 2020 @ 15:00 – 16:30
2020-04-05T15:00:00+02:00
2020-04-05T16:30:00+02:00
Waar:
De Blauwe Meije
Kosten:
12,50
Contact:
Rebecca de Boer
0172685438

O.C.Hooymeijer Gids voor Niet bestaande Vogels van Europa

Lezing

De Wondere Vogelwereld van O.C. Hooymeijer

Tijdens deze lezing neemt beeldend kunstenaar, schrijver, amateur-ornitholoog  en bevlogen rasverteller O.C. Hooymeijer (Spanga) je mee in zijn wereld. Een wereld waarin alles draait om vogels uit de werkelijkheid en de onwerkelijkheid, en waarin realiteit en fantasie vaak niet meer te onderscheiden zijn. In zijn wondere wereld geldt namelijk het motto ‘het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’.

Tijdens de lezing maak je kennis met de kunstenaar en zijn creaties: de niet-bestaande vogels. Zo kunnen onder andere het Waals Mannetje, de Visgluiper, de Kleine en de Grote Braak, de Tweekant, de Duitse Reiger, de Oudhaan, de Blindkuif en de Bermfluiter de revue passeren. Hun karakter, baltsgedrag, wetenschappelijke benaming, habitat, eetbaar- en smakelijkheid, alsmede de bijbehorende ‘Volksvogelwijsheden’ komen uitgebreid aan bod. Ook wordt speciale aandacht geschonken aan de nesten en de eieren. Wat heeft het nest van de Amerikaanse Prairiekraak te maken met pindakaas? En hoe is het mogelijk dat de Doornvleugel eieren met zeer scherpe stekels legt?

Natuurlijk draagt Hooymeijer voor uit zijn ‘De Kleine Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’ en uit ‘De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa’. Deze laatste uitgave – inmiddels derde druk – werd door de jury van de Jan Wolkers Prijs uitgeroepen tot één van de vijf mooiste Nederlandse natuurboeken van 2019! Bovendien werd De Nieuwe Gids door de Volkskrant opgenomen in de lijst van 51 beste boeken van 2019.

ochooymeijer-kijkhut- voor niet bestaande vogels -binnenUitgebreide informatie over de kunstenaar, zijn werk en de bespreking daarvan in de landelijke en regionale pers vind je op www.ochooymeijer.com.

Beide boeken zijn na afloop van de lezing verkrijgbaar. O.C. Hooymeijer zal ze signeren en voorzien van een exclusieve, niet-bestaande vogel.

Enkele reacties op De Nieuwe Gids voor de niet-bestaande Vogels van Europa:

‘Het is een fascinerend boek. Oók voor de vogelliefhebber.’
Dolf Jansen, Spijkers met Koppen

‘Fantastisch en vermakelijk boek van amateurornitholoog.’
Jean-Pierre Geelen, de Volkskrant

‘Verzonnen vogels in een krankzinnige realiteit. O.C. Hooymeijer tekent en beschrijft niet-bestaande vogels die hadden kunnen bestaan.’
Kester Freriks, NRC

Geef je snel op want vol is vol info@deblauwemeije.nl